3 de Gener de 2025 a les 14:12
Els forns lleidatans ja estan preparats per la darrera campanya i la més important per ells durant les festes nadalenques: els Reixos i els clàssics tortells. El Gremi de Fornes de les Terres de Lleida preveu que, enguany, la venda d'aquest dolç sigui equiparable a la de l'any passat, tot i que amb una perspectiva més positiva, tenint en compte que dilluns dia 6 és festiu.
El president del gremi, Toni Frias, ha explicat a micròfons d'aquesta casa el total de tortells que els forns agremiats preveuen vendre a tota la demarcació de Lleida:
Pel que fa als sabors, els clàssics segueixen sent els que més triomfen a casa nostra. D'aquest total, Frias ha explicat que el 80% seran de nata, el 15% de trufa i el 5% de crema. No obstant això, alguns clients i també alguns obradors també s'animen i aposten pels sabors més "atrevits" o diferents.
Pel que fa als hàbits de compra, Frias ha explicat a micròfons d'aquesta casa que normalment, els lleidatans i lleidatanes adquireixen el seu tortell el dia 5 o el dia 6 de gener. Tot i això, des del Gremi esperen que el dia fort sigui diumenge: