27 de Abril de 2022 a les 13:23
En concret, per presentar-li l'informe “En defensa pròpia” i demanar-li accions concretes envers la imatge pública del sector i del consum de carn. En concret, Joan Carles Massot, president nacional de JARC; Pròsper Puig, president de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladeria – Xarcuters; Josep Fríguls, president d’ANAFRIC; i Ricard Parés, director de PORCAT, es van reunir ahir amb ella i li van presentar l’informe, que ha estat elaborat per 13 entitats del sector.
La producció d’aliments és, segons aquestes entitats, un dels pilars fonamentals del país. Per aquest motiu demanen que se celebri un monogràfic sobre el sector agroalimentari al Parlament. I també que es reformuli la imatge del sector als mitjans de comunicació públics.
En aquest sentit, el Ricard Parés, director de PORCAT, ens explicava el següent envers el sector i la reunió amb la presidenta del Parlament:
També ens explicava això envers la perspectiva urbanita del sector i la necessitat que veuen totes les entitats i organitzacions de visibilitzar la realitat dels ramaders i productors:
Per la seva part, el Pròsper Puig, president de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladeria – Xarcuters, comenta el següent als micròfons de Ràdio Rosselló:
De fet, en aquest sentit, el front comú de les organitzacions va sorgir fa uns mesos arran de la proposta de l'Ajuntament de Barcelona de reduir el consum de carn en els menús escolars. Aquesta decisió, segons les 13 entitats, contribuïa a reforçar la imatge negativa de la carn, que sovint es difon, des de diferents àmbits i que ha calat en la societat.
Per aquest motiu, el sector ha demanat a Borràs que treballi perquè la Corporació Catalana de Radiotelevisió dediqui més espais a parlar del sector carni i ramader, donant veu als seus representants. I també que el Parlament dediqui un monogràfic a la cambra sobre el sector agroalimentari per definir polítiques que donin suport a aquestes activitats.